COVID-19 en golfen op Het Rijk

Het dragen van een mondkapje is in openbare ruimtes verplicht, zo ook in onze clubhuizen. Houd daarnaast in het clubhuis 1,5 meter afstand en respecteer het eenrichtingsverkeer.

Helaas heeft ons land wederom te maken met een sterke opleving van de COVID-19 pandemie. Dit heeft geleid tot vergaande maatregelen die het kabinet heeft moeten nemen om de ontwikkeling van dit gevaarlijke virus te remmen. Er zijn een aantal maatregelen die ook de golfsport raken. Gelukkig kunnen we onze geliefde sport blijven beoefenen mits we ons blijven houden aan onderstaande basisregels:

 • Houd 1,5 meter afstand;
 • Geen groepsvorming;
 • Groepsgrootte van maximaal 4 personen (ook buiten).

Huidige maatregelen

Het is mogelijk online starttijden te reserveren voor 4 personen per flight. Er worden groepslessen door de golfprofessionals gegeven volgens de richtlijnen van de NGF en de PGA Holland.

Wij doen een dringend beroep op u om onnodig reizen te voorkomen en uitsluitend op uw “eigen” baan te spelen en niet af te reizen naar de overige banen van Het Rijk Golfbanen. Hoe beter we met zijn allen de regels naleven des te meer kans we hebben dat we ook in deze golf onze sport kunnen blijven beoefenen.

De horeca en terrassen zijn tot nader order gesloten. Bij de golfshops is het middels Click & Collect mogelijk bestellingen op afspraak af te halen. Bestellingen kunnen telefonisch bij de betreffende baan doorgegeven worden. Onze kleedkamers en douches blijven afgesloten; de receptie en de toiletgroepen blijven wel bereikbaar.

Starttijd reserveren

 • Reserveren kan vanaf 14 dagen voor de gewenste speeldatum;
 • U bent 7 dagen per week van harte welkom op basis van beschikbaarheid;
 • Handicap 54 is voldoende;
 • Boekt u online een starttijd voor een geldende actie? Dan passen wij het tarief aan zodra u er bent;
 • Let op: neem desinfecterende handgel of desinfectiedoekjes mee gezien de desinfectieplicht in de baan.

Starttijd reserveren Het Rijk van Nijmegen
Starttijd reserveren Het Rijk van Nunspeet
Starttijd reserveren Het Rijk van Margraten
Starttijd reserveren Het Rijk van Sybrook

Golfprotocol

De voorwaarden voor de opening van sportaccommodaties zijn ondergebracht in het protocol “Verantwoord sporten”. Dit protocol is samengesteld door o.a. NGF, NVG en NOC/NSF. Onderstaand volgt een samenvatting van belangrijkste voorwaarden uit dit protocol.

Regels voor de individuele golfer
 
Routekaart verantwoord golfen NGF
 
Golfprotocol

Openingstijden & faciliteiten

Onze actuele openingstijden vindt u terug op de volgende pagina's: Nijmegen, Nunspeet, Margraten en Sybrook. Als de baan- en/of weersomstandigheden extreem zijn, kunnen wij bovenstaande openingstijden wijzigen. Neemt u in geval van twijfel gerust contact met ons op.

 • De horeca en terassen zijn tot nader order gesloten;
 • Receptie, golfshop, golfschool, driving range en oefenfaciliteiten zijn volgens de richtlijnen geopend;
 • De kleedkamers en douches in het complex zijn gesloten;
 • De toiletten in het complex zijn geopend.

Voor alle overige vragen rondom het coronavirus en de golfsport kunt u de website van de NGF raadplegen.